top of page
Digitale transformatie2.png

Digitale transformatie

PERSOON, PROCES EN TECHNIEK

Een digitale transformatie is in principe één grote verandering op organisatie niveau. Een transformatie op organisatie niveau kan alleen slagen als een grote meerderheid accepteert dat er een verandering noodzakelijk is. De medewerkers hebben ondersteuning nodig in dit proces. Ze hebben immers jaren hetzelfde gedaan en moeten nu ‘ineens’ op een andere manier hun werk doen. Hebben ze het dan altijd fout gedaan? Zijn ze nog wel nodig? Kunnen ze het nieuwe werken wel aan? Dit zijn vragen die de medewerkers vaak aan zichzelf stellen. Ze hebben informatie nodig waarmee de voordelen van de aangegeven veranderingen helder worden en waarbij hun positie in de nieuwe situatie duidelijk geschetst wordt.

De medewerkers meekrijgen is 1 ding. Hoe zij hun werk doen is een ander aspect. Dat gaat meer over de processen. Is er veel handmatig werk in de huidige processen? Is het mogelijk om documenten te digitaliseren en om hier op een digitale manier mee te werken? Het digitaliseren van productieprocessen is een mogelijkheid om meer efficiënt te kunnen werken. Internet of things (IoT) helpt hier enorm bij. Denk bijvoorbeeld aan een VR bril in een warehouse. Hiermee is het in één oogopslag helder wat de voorraad van een bepaald product is, hoe snel de voorraad op zal zijn en wanneer de volgende levering plaats vindt.

Middels AI en machine learning is het mogelijk om voorspellend te werken. Dit geeft het bedrijf een groot voordeel ten opzichte van de concurrenten. Het is dan immers mogelijk om middels gegevensanalyse, complexe algoritmes en real time automatisering de juiste strategie te bepalen. En door deze strategie op een persoonlijke manier in het bedrijf door te voeren, kom je weer terug bij de persoon: Laat iedereen mee bepalen wat er voor zijn / haar team of afdeling het beste is om de overkoepelende strategie tot een succes te maken. Hierdoor worden workflows en rollen dynamisch aangepast waardoor het plezier in het werken weer terug komt.

bottom of page